Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Tiedotteiden tehokas julkaisukanava

older | 1 | .... | 282 | 283 | (Page 284) | 285 | 286 | .... | 526 | newer

  0 0

  Saaristoasiain neuvottelukunta SANK katsoo, että hallituksen päätös 16.9. palauttaa valtionosuuksiin saaristolisät saaristo-osakunnille ja linjaus sisällyttää sote-paketin kuntaosioon saaristolisät saaristokunnille entisen tasoisina turvaavat saaristo- ja vesistöalueiden peruspalveluja myönteisellä tavalla.

  Linjaukset antavat liikkumatilaa ja motivoivat kuntia luomaan myös saaristoisuuden ja vesistöisyyden hyödyntämiseen tähtääviä elinkeinoelämän kehittämishankkeita koko maan parhaaksi.

  SANK esittää kuitenkin, että myös valtionosuuksissa maakunnille huomioitaisiin saaristoisuus ja vesistöisyys yhtenä lisäkustannuksia aiheuttavana tekijänä kaikissa maakunnissa tai ainakin suurimmissa saaristo- ja vesistömaakunnissa. Vesialat esitetään harvan asutuksen laskelmissa otettavaksi huomioon suo- ja metsäalojen tavoin. Saaristo-osakuntia on neljäkymmentä ja saaristokuntia kahdeksan.

  Kuntien valtionosuuksissa syrjäisyys esitetään laskettavaksi maantie-etäisyyksien, ei nykyiseen tapaan linnuntie-etäisyyksien pohjalta. Niinikään maakuntien palvelulupauksessa tulee saaristoasiain neuvottelukunnan lausunnon mukaan huomioida saariston erityisolosuhteet ja saaristolaki. Ruotsinkielisen saaristoväestön oikeudet saada palvelua äidinkielellään kohtuullisella etäisyydellä tulee turvata.

  Lisätiedot:
  SANK:n pääsihteeri, Jorma Leppänen, p. 0400 744 900, etunimi.sukunimi@mmm.fi


  0 0

  Euroopan komission suullisen kannanoton mukaan PHMB-säilöntäainetta sisältäviä kosmeettisia valmisteita saa toistaiseksi edelleen olla markkinoilla, eikä yrityksiä voida velvoittaa poistamaan niitä myynnistä. Vaikka PHMB on luokiteltu syöpää mahdollisesti aiheuttavaksi aineeksi vuoden 2015 alusta lukien, on se kuitenkin vielä EU:n kosmetiikka-asetuksessa sallittujen säilöntäaineiden luettelossa.

   

  Kun PHMB luokiteltiin vuoden 2015 alussa mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksi, tilanne oli lainsäädännön näkökulmasta mutkikas. Kemikaalilainsäädännössä tehdystä luokitusmuutoksesta huolimatta aine oli ja on yhä edelleen kosmetiikka-asetuksen liitteen V mukaan kosmetiikassa sallittu säilöntäaine enimmäispitoisuudella 0.3 %. Tukesin tulkinnan mukaan luokitusmuutoksen takia sen käyttö kosmeettisissa valmisteissa tuli samalla kielletyksi. Epäselvän lainsäädäntötilanteen takia Tukes ei käynnistänyt valvontatoimia ja pyysi komissiolta lisätietoa asiasta.

   

  Komission syyskuussa 2016 kosmeettisen valmisteiden pysyvässä komiteassa antaman kosmetiikka-asetuksen (EY) 1223/2009 artiklaa 15 koskevan tulkinnan mukaan PHMB:tä voi edelleen olla säilöntäaineena kosmetiikassa.  Komission tulkinnan mukaan mahdolliset muutokset edellyttävät PHMB:n turvallisuuden uudelleenarviointia.

   

  Käytön turvallisuus uudelleenarvioitavana

   

  Tukesin tietojen mukaan PHMB:n käytön turvallisuus kosmeettisissa valmisteissa on parhaillaan uudelleenarvioitavana kuluttajien turvallisuutta käsittelevässä tiedekomiteassa (SCCS), ja lausuntoa odotetaan joulukuussa 2016.

   

  - Arvioinnin jälkeen odotettavissa on, että komissio ottaa kantaa tarpeeseen muuttaa sallittujen säilöntäaineiden luetteloa. Näistä muutoksista viestimme heti, kun saamme asiasta lisätietoja, ryhmäpäällikkö Marilla Lahtinen Tukesista kertoo. 

   

  PHMB-lyhenne tulee aineen kemiallisesta nimestä polyheksametyleenibiguanidi. Kosmeettisen valmisteen ainesosaluettelossa aine merkitään INCI-nimellä Polyaminopropyl Biguanide.

   

   

  Tukesin aiemmat tiedotteet aiheesta

   

  http://tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kemikaalituotevalvonta/Tukes-odottaa-EUn-komissiolta-lisatietoa--PHMBta-ei-toistaiseksi-valvota-kosmetiikassa/

   

  http://tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kemikaalituotevalvonta/PHMBn-kaytto-kosmetiikassa-herattanyt-keskustelua-/

   

  Lisätietoja

   

  Marilla Lahtinen, ryhmäpäällikkö, puh. 029 5052 048

  etunimi.sukunimi@tukes.fi


  0 0

  Pirkanmaan SDP:n kansanedustajat esittävät valtion ensi vuoden budjettiin lisättäväksi Tampere-Helsinki nopean junayhteyden valmistelun aloittamista sekä Hämeenkyrön ohitustien rakentamista.

  Kansanedustajat toteavat, että nopea junayhteys on tärkeä Suomen kasvun ja elinvoimaisuuden näkökulmasta, mutta sillä laajennetaan myös työssäkäyntialuetta Helsinki-Tampere -välillä.

  Hämeenkyrön ohitustien rakentaminen on lisääntyvän viennin maantiekuljetusten sekä alueen turvallisuus-seikkojen näkökulmasta välttämätön. Lisäksi hanke on heti valmis toteutettavaksi.

  Aloitteet ovat luettavissa kokonaisuudessaan liitteenä.


  Lisätiedot: 

  Ilmari Nurminen 050 512 2189

  Sanna Marin 040 593 5535

  Pia Viitanen 050 511 3039

  Jukka Gustafsson 050 511 3038

   

   


  0 0

  Regeringens beslut av den 16 september om skärgårdstillägg till kommuner med skärgårdsdelar och regeringens riktlinjer som går ut på att den delen av lagpaketet om social- och hälsovårdsreformen som gäller kommuner nu innehåller lika stora skärgårdstillägg till skärgårdskommuner som tidigare tryggar enligt skärgårdsdelegationen skärgårds- och vattenområdenas basservice på ett positivt sätt.

  Riktlinjerna ger svängrum och uppmuntrar kommuner att också starta näringslivsprojekt som siktar till att utveckla skärgården och vattenområdena för hela landets bästa.

  När det gäller landskapens statsandelar föreslår delegationen emellertid att man beaktar att skärgården och vattenområdena medför merkostnader för alla landskap eller åtminstone för de största landskapen som har skärgård och vattenområden. Det föreslås att vattenarealerna ska beaktas i beräkningarna för glesbygder på samma sätt som våtmarks- och skogsarealerna. Det finns åtta skärgårdskommuner och 40 kommuner med skärgårdsdelar.

  Beräkningen av kommunernas statsandelar föreslås ske utifrån landsvägsavstånd, inte utifrån fågelvägsavstånd som i dag. I anslutning till landskapens servicelöfte ska man enligt skärgårdsdelegationen ta hänsyn till skärgårdens särdrag och skärgårdslagen. Den svenskspråkiga skärgårdsbefolkningens rätt att få service på sitt modersmål på ett rimligt avstånd ska tryggas.

  Ytterligare information:
  Jorma Leppänen, skärgårdsdelegationens generalsekreterare, tfn 0400 744 900, fornamn.efternamn@mmm.fi


  0 0

  Pelastakaa Lapset on mukana Punaisen Ristin Äkkilähtö-valmiusharjoituksessa. Äkkilähtö 2016 on valtakunnallinen valmiusharjoitus, joka järjestetään 1. – 7.10.2016. Harjoituksessa vahvistetaan yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Pelastakaa Lasten tehtävä on ollut tuottaa harjoitusta varten aineisto, joka käsittelee nuorten viestintävalmiuksia häiriötilanteessa erityisesti sosiaalisen median näkökulmasta.

  – Nuorilla on monenlaisia mediataitoja ja he viestivät rohkeasti sosiaalisessa mediassa. Häiriötilanteessa pitäisi pystyä toimimaan somessa rauhallisesti ja viestiä niin, ettei esimerkiksi viranomaisten työn tekemistä vaikeuteta turhaan, taustoittaa aineiston koonnut asiantuntija Anniina Lundvall Lapset ja digitaalinen media -yksiköstä.

  Aineistossa käsitellään aihetta monesta näkökulmasta. Aineisto auttaa nuorta pohtimaan, miten omaa puhelinta voi valmistella mahdollista hätätilannetta varten, miten puhelinta kannattaa käyttää, jos joutuu keskelle häiriötilannetta ja millaiseen tietoon voi luottaa verkossa. Aineistossa vinkataan myös erilaisista sovelluksista, joilla voi lisätä omaa turvallisuuttaan, kysyä neuvoa ja vahvistaa omia valmiuksia toimia oikein häiriötilanteissa.  

  – Lapsilla on oikeus turvataitoihin, joiden avulla he voivat reagoida muuttuviin tilanteisiin ja toimia oikein sosiaalisessa mediassa. Tieto tilanteen hallinnasta kasvattaa myös turvallisuuden tunnetta. On olennaisen tärkeää, että onnettomuustilanteessa tai joutuessaan keskelle vaikkapa mellakkaa nuori ei kaiva kännykkää esiin dokumentoidakseen tilannetta someen, vaan soittaakseen apua, Lundvall painottaa.

  – Halusimme Pelastakaa Lasten yksikön mukaan harjoituksen valmistelutyöhön, koska heillä on vuosien kokemus nuorisotyöstä verkossa ja he tekevät aktiivisesti töitä sosiaalisessa mediassa nuorten kanssa. Aineistoa on kysytty paljon ja se tukee harjoituksen toteuttamista kouluissa. Aineisto on vapaasti hyödynnettävissä verkossa myös valmiusharjoituksen jälkeen, kertoo Äkkilähtö-harjoituksen projektipäällikkö Petra Alijärvi Punaisesta Rististä.

  • Aineisto on ladattavissa Punaisen Ristin verkkosivuilta https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/Pela%20Nuorten%20valmiusmateriaali%20%C3%84kkil%C3%A4ht%C3%B6%202016_0.pdf

  • Äkkilähtö-valmiusharjoituksesta löydät lisää tietoa https://rednet.punainenristi.fi/akkilahto

  Lisätietoja:

  Lapset ja digitaalinen media-yksikön asiantuntija Anniina Lundvall, anniina.lundvall@pelastakaalapset.fi, puh. 050 433 2583

  Valmiusharjoituksen projektipäällikkö Punaisella Ristillä: Petra Alijärvi, petra.alijarvi@punainenristi.fi, puh. 020 701 2176


  0 0

  Meri-Lapin Seta järjesti kesän aikana muutamia kaikille yhteisiä ulkoilutapahtumia, joiden ajatuksena oli hyödyntää raitis ulkoilma sekä kasvattaa yhteisöllisyyttä tekemisen ohella. Tämän vuoden viimeinen ulkoilutapahtuma järjestettiin 22.9. Kallin Hiihtokeskuksessa paintball-värikuulasotapelin merkeissä.

  "Tämä oli kaikille osallistujille ensimmäinen kerta lajin parissa ja tapahtumaan osallistui kymmenkunta ihmistä. Hetken aikaa harjoiteltiin tarkkuusammuntaa ja merkkaimen käyttöä, sen jälkeen meidän Kemin Avoin Ryhmä haastoi otteluun Tornion Nuortenryhmän. Ottelu oli niin tasaväkinen että voittajajoukkue jäi selvittämättä", Meri-Lapin Setan sihteeri Jenny Rosberg kertoo.

  "Pelaamisen jälkeen keitettiin nokipannukahvit ja vaihdettiin kuulumiset nuotion ääressä, kaikki olivat innostuneita lajista ja sitä luultavasti tullaan pelaamaan vielä uudestaan."

  Paintball on kaikille pienestä jännityksestä nauttiville sopiva laji, jossa pärjäämisen esteenä ei ole ikä tai sukupuoli. Pelkistettynä pelin idea on osua värikuulilla vastapuolen pelaajiin, jolloin he joutuvat pelistä pois. Paintballissa käytetään hiilidioksidilla tai paineilmalla toimivaa merkkainta eli värikuula-asetta kuulien ampumiseen. Peliä voidaan pelata myös muilla eri säännöillä.

  Meri-Lapin Seta on toiminut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta aktiivisesti jo viisi vuotta. Ensimmäinen alueen Pride-tapahtuma järjestetään kesällä 2017.

  Lisätietoa Meri-Lapin Setan toiminnasta: 

  Jenny Rosberg
  Meri-Lapin Seta ry:n sihteeri
  merilapinseta@gmail.com


  0 0

  Tervetuloa kuulemaan Ski Sport Finlandin lähtöasetelmat kauteen 2016-2017 DNA:n pääkonttorille maanantaina 10.10. klo 09.00.

  Alkava kausi on Ski Sport Finlandille uudenlainen monella tapaa, sillä mm. järjestämme Levin pujottelun sekä Rukan kumparelaskun maailmancupkilpailut tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Toimintaamme on uudistettu myös organisaatiopuolella sekä kansallisen kilpailutoiminnan suhteen. Tarkemmin näistä asioista kerromme maanantaina 10.10. klo 09.00 alppihiihtomaajoukkueen tiedotustilaisuuden yhteydessä järjestettävässä kumppanitapaamisessa DNA:n pääkonttorilla osoitteessa Läkkisepäntie 21, Helsinki.

  Ohjelma:
  - Avaus ja SSF:n ajankohtaiset kuulumiset, toimitusjohtaja Marko Mustonen

  - SSF:n kumppanit ja viestintä kaudella 2016/17, myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Uusitalo

  - Levin maailmancupin kuulumiset, kilpailun pääsihteeri Mikko Luukkaa

  - Kotimaiset kilpailusarjat ja muut tapahtumat, seurapalvelupäällikkö Minna Karhu

   

  Tapaamisen jälkeen on mahdollista jäädä seuraamaan klo 10 alkavaa alppihiihtomaajoukkueen ja Levin maailmancupin tiedotustilaisuutta.

  Kaikkia paikalle saapuvia pyydetään ilmoittautumaan keskiviikkoon 5.10. mennessä Ski Sport Finlandin viestintäpäällikkö Mikko Suursalmelle osoitteeseen mikko.suursalmi@skisport.fi

  Lisätiedot:

  Viestintäpäällikkö Mikko Suursalmi +358 40 093 3563

  Toimitusjohtaja Marko Mustonen +358 40 518 4559


  0 0

  Hyvinvoivat jalat missä ja milloin tahansa

  Yksistään suomalaisista yli 70 prosenttia kärsii jonkinlaisista jalkavaivoista. Kansainvälinen kasvuyritys FootBalance on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa uudenlaisen 3D-skannaus- ja tuotantotekniikan, jonka avulla se valmistaa jalkojen asennon korjaavia pohjallisia.

  Terveet jalat näkyvät hyvinvoinnissa ja kansantaloudessa. Virheasennot voivat aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja sekä selkävaivoja, joiden hoitamisesta koituu yhteiskunnalle isoja kustannuksia.

  Suomalainen FootBalance on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa 3D-tuotantotekniikan, jolla se valmistaa yksilöllisiä pohjallisia. Pohjalliset korjaavat jalkojen asennon ja auttavat estämään ongelmien syntymistä. Lukuisat erilaiset kengät saa FootBalancen avulla täydellisesti istuviksi.

  FootBalancen kehittämä uusi tuotantomekaniikka yhdistää robottiteknologiaa ja 3D-profilointia. Näin varmistetaan, että jokainen pohjallinen on aina täysin yksilöllinen.

  - Olemme ylpeitä saadessamme lanseerata tämän ainutlaatuisen teknologian Suomessa yhteistyökumppanimme Intersportin kanssa. Uusi 3D-teknologia tukee vahvasti myös kansainvälistä kasvuamme tuhansissa jälleenmyyntipisteissämme, sanoo FootBalancen toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo.

  FootBalance-pohjalliset räätälöidään Intersportissa tehdyn jalka-analyysin perusteella. Valmiit pohjalliset 3D-skannataan, minkä jälkeen pohjallisia voi tilata verkosta mihin ja milloin tahansa.

  - Jalkaongelmat ovat kansanterveydellinen taakka eri puolilla maailmaa. Me haluamme varmistaa, että jokainen liikkuu hyvässä asennossa. Uuden 3D-tekniikkamme etuja ovat nopeus, kustannustehokkuus, monimateriaalituotanto, ekologisuus sekä se, että jokainen pohjallinen on täysin ainutlaatuinen, sanoo FootBalancen perustaja, ortotiikkaan erikoistunut fysioterapeutti Erkki Hakkala.

  FootBalance on yksi harvoista suomalaisista kasvuyrityksistä, joka on saanut tukea sekä Tekesiltä, Keksintösäätiöltä että Finnveralta. FootBalancen patenttisalkun koko on 22, joista 12 jo myönnettyä patenttia.

  Yritys toimii kaikkiaan 40 maassa. Päämarkkina-alueet ovat ovat Britannia, EU, Yhdysvallat, Japani ja Pohjoismaat.

  Lisätiedot:

  Erkki Hakkala, puh. +358 50 3687713, erkki.hakkala@footbalance.com

  Klaus Rauhansalo, puh. +358 40 7515861, klaus.rauhansalo@footbalance.com

   


  0 0

  MITÄ: SEYn Eläinten viikon avaus ja Vuoden eläinsuojeluteko 2016 -palkinnon jako

  MILLOIN: Tiistaina 4.10. kello 17 alkaen

  MISSÄ: Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, Helsinki

  SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto haluaa Eläinten viikon avauksessaan kiinnittää huomiota eläinsuojeluvalvontaan ja sen ongelmiin. Millaisia ovat tavallisimmat eläinsuojeluongelmat Helsingissä? Miten eläinsuojeluvalvonta toimii Suomessa? Tilaisuuden aluksi julkistetaan Vuoden Eläinsuojeluteko 2016 -palkinnon saaja.

  OHJELMA
  17.00 - 17.20 Vuoden Eläinsuojeluteko 2016 -palkinnon jako
  17.20 - 18.20 Valvontaeläinlääkäri Päivi Lahti: eläinsuojeluvalvonta Suomessa, sen ongelmat ja uudistustarpeet
  18.20 - 18.50 SEYn eläinsuojeluneuvoja Mari Waltzer: tavallisimmat ongelmat eläintenpidossa kaupungissa eläinsuojeluneuvojan näkökulmasta
  18.50 - 19.10 SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist: SEYn eläinsuojeluvalvontaan liittyvät eläinsuojelulakitavoitteet

  Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko, jonka ensimmäinen päivä on kansainvälinen Eläinten päivä. Eläinten viikkoa on vietetty SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien. Tänä vuonna Eläinten viikkoa vietetään hevosten puolesta.

  Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/336192596724153/

  Lisätiedot:

  Annukka Seppävuori
  Viestintäpäällikkö (vs.)
  SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
  P. 050 557 2463
  annukka.seppavuori@sey.fi


  0 0

  Hämeen ammatti-instituutissa alkaa tammikuussa puutarhurin ja maaseutuyrittäjän aikuiskoulutukset. Opinnot koostuvat lähijaksoista oppilaitoksessa, verkko-opetuksesta, etäopiskelusta ja työssäoppimisesta. Hakuaika koulutuksiin on 12.10 - 13.11.2016. Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.hami.fi.

  Viherala Lepaalla

  Viheralan opinnot painottuvat kasvillisuusalueiden rakentamiseen ja hoitoon. Opintoihin voi valita mm. viherrakentamisen kivityöitä, eritysviheralueiden ylläpitoa, asiakkaiden neuvomista puutarhamyymälässä tai pihasuunnittelun perusteita.

  Viheralan puutarhuri työskentelee pihojen, puistojen, liikunta- ja leikkipaikkojen rakentajana ja niiden hoitotöissä. Moni perustaa oman viheralan yrityksen. Myös puutarhamyymälät työllistävät viheralan puutarhureita.

  Maatalousala Mustialassa

  Maatalousalan perustutkinnossa perehdytään maaseutuyrittämiseen sekä maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitamiseen. Lisäksi valintoja voi tehdä peltokasvien tuottamiseen ja tuotantoeläinten hoitamiseen liittyvistä opinnoista.

  Hankittu ammattitaito näytetään aidoissa työelämän tilanteissa. Lähijaksoilla opittuja tietoja täydennetään käytännön työympäristöissä opetusmaatilalla ja ulkopuolisilla tiloilla. Mustialan opetusmaatilalla on uusi opetusnavetta, joka on eristämätön pihatto. Navetassa on yksi lypsyrobotti, lantakäytävät siivoaa puhdistusrobotti ja kuivitus on automatisoitu erillisellä kuivituslaitteella.

  Lisätiedot:

  www.hami.fi


  0 0

  Aleppon lapset ovat suuressa vaarassa bunkkeri- eli maanjäristyspommien takia: he eivät voi enää käydä edes maan alle muuttaneissa kouluissa.

  Itä-Aleppon koulut oli tarkoitus avata lauantaina uutta kouluvuotta varten, mutta koska kaupunkiin kohdistuu yhä raivokas hyökkäys, koulut pysyvät suljettuina. Miltei 100 000 kouluikäistä lasta ei pääse nyt kouluun, ja he joutuvat jatkamaan elämäänsä pelossa. Syyrian koulutusklusteri arvioi Itä-Aleppossa olevan 94 260 kouluikäistä (5–17-vuotiasta) lasta.

  Pelastakaa Lapset tukee 13:a koulua kaupungissa. Näistä kahdeksan on maan alla. Koulut ovat muuttaneet kahden viime vuoden aikana kellaritiloihin suojellakseen lapsia kranaateilta, ilmaiskuilta, tykistötulelta ja tynnyripommeilta, joita säännöllisesti osuu siviilialueille. Viime viikkoina on käytetty bunkkeripommeja, jotka kaivautuvat neljästä viiteen metriin maan alle, jossa ne sitten räjähtävät. Kellarikoulutkaan eivät ole enää turvassa.

  Itäaleppolaisen koulun rehtori Omar* kertoo: ”Vanhemmat eivät uskalla lähettää lapsiaan kouluun, koska vaara on kaikkialla. Oppilaat myös kärsivät erilaisista vaivoista. Jotkut pystyvät hädin tuskin kävelemään, he raahaavat itseään eteenpäin. Tällaisessa kunnossa he eivät pysty keskittymään oppimiseen ja opiskeluun.”

  ”Pelkästään bunkkeripommien ääni on karmaiseva, ja se luo kauhua ja paniikkia, jota ei voi verrata mihinkään muuhun. Tuhovoima on valtava. Se tuhoaa suojat, kellarit ja rakennukset kokonaan, mitään ei jää jäljelle.”

  Bunkkeripommit tunnetaan myös maanjäristyspommeina, jotka on suunniteltu tuhoamaan sotilasrakennelmia ja räjähtämään viiveellä, jolloin niiden aiheuttama valtava maanalainen räjähdys saa aikaan kraatterin. Niillä on tuhoisa vaikutus siviilialueisiin: ne tappavat ja vammauttavat kellariin suojaan hakeutuneita ihmisiä. Niiden käyttö Aleppossa on mahdollinen sotarikos.

  Viime viikolla Itä-Aleppossa on kuollut tai vammautunut yli 300 lasta. Koska lasten on vaarallista olla jopa omassa kodissaan, koulujen avaaminen ei ole turvallista. Kouluilla on puutetta myös perustarpeista, kuten kellarien valaisemiseen ja lämmittämiseen tarvittavasta polttoaineesta sekä vedestä, oppikirjoista ja kynistä.

  12-vuotias Amjad* kertoo: ”Me emme mene kouluun, koska lentokoneet pommittavat paikkoja, joihin ihmisiä kokoontuu. Kun kone lähestyy, istumme lattialla ja pelkäämme, mitä päällemme voi tippua. Yksi ystävistäni kuoli pommituksissa – hän oli paras ystäväni. Pidän koulunkäynnistä ja opiskelusta ja haluaisin isona rakennusinsinööriksi, jotta voisin rakentaa uudelleen tuhoutuneet talot.”

  Jo ennen viimeaikaisia tapahtumia koulutus on ollut häviämässä kaupungista. Viralliset oppilasmäärät ovat laskeneet jopa 6 prosenttiin, vaikka tuhannet lapset käyvät kouluissamme joka viikko. Pakolaisuuden, konfliktien ja köyhyyden vuoksi monet lapset ovat lopettaneet koulun tai käyvät siellä vain ajoittain. Vanhemmat eivät myöskään uskalla lähettää lapsiaan kouluun, koska pelkäävät näiden olevan vaarassa. Kolmena viime kuukautena seitsemän henkilökunnan jäsentä ja viisi oppilasta ovat kuolleet tukemissamme kouluissa Itä-Aleppossa.

  Pelastakaa Lapset -järjestön Luoteis-Syyrian maajohtaja Nick Finney kertoo: ”Tällä hetkellä on tavallisempaa nähdä lapsia vedettävän raunioista tai hoidettavan sairaalan lattialla kuin istuvan pulpetin ääressä. Lapsilla on oikeus leikkiä, oppia ja olla lapsia. Bunkkeripommien takia meillä ei ole mitään paikkaa, jossa voisimme pitää lapset suojassa. Mielestämme niiden käyttöä tulisikin tutkia mahdollisena sotarikoksena. 

  Perheet taistelevat selviytyäkseen, ja uuden kouluvuoden aloitus menee ohitse huomaamatta. Syyrian lapset ovat maksaneet kovan hinnan konfliktista, joka ei ole heidän syytään. Tämä kauhistuttava väkivalta loppuu kyllä aikanaan, mutta selviytyneiden on hyvin vaikea saada takaisin menettämiään kouluvuosiaan ja rakentaa elämänsä uudelleen.”

  Pelastakaa Lapset järjestää kesällä opetusta, jonka avulla kurotaan kiinni menetettyä kouluaikaa. Lisäksi se jakaa kotiopetusmateriaalia, jotta lapset voivat jatkaa opiskelua, vaikka koulut olisivatkin väkivaltaisuuksien vuoksi kiinni. Meillä on valmiina 54 opintomateriaalipakkausta kaupungin kouluja varten ja tuhansia ruokakoreja. Saarron ja rajun väkivallan vuoksi emme voi kuitenkaan toimittaa apua Aleppon lapsille.

  Tarvitsemme pikaisesti tulitaukosopimuksen, joka lopettaa mielivaltaiset siviileihin kohdistuvat hyökkäykset ja jonka avulla saamme avun perille ja avattua koulut. Konfliktin kaikkien osapuolten tulisi lopettaa raskaiden räjähtävien aseiden käyttö asutuilla alueilla: tällaisten aseiden odotetaan edelleen aiheuttavan vahinkoa siviiliväestölle ja tappavan väistämättä useita lapsia.Pelastakaa Lapset vaatii myös, että viime viikolla YK:n/SARCin avustussaattueeseen kohdistunut tappava isku ja Aleppossa tapahtuneet kansainvälisen humanitaarisen lainsäädännön rikkomukset tutkitaan kansainvälisin ja puolueettomin voimin.

  Raskaiden räjähtävien aseiden jatkuva käyttö asutuilla alueilla on tappanut, tuhonnut ja vammauttanut lukemattomia syyrialaisia lapsia ja perheitä sekä aiheuttanut henkisiä traumoja. Myös kouluihin on isketty aivan liian usein. Syyrian asevoimien ja aseistautuneiden ryhmien tulisi heti lopettaa kouluihin, opettajiin ja oppilaisiin kohdistuvat iskut. Kouluja ei saisi enää miehittää sotilaallisiin tarkoituksiin.

  Huomautuksia toimittajille:

  Auta Syyrian kriisistä kärsiviä lapsia:

  Soita keräyspuhelimeen 0700 04441 (12,77 € + pvm)

  Tekstaa LAPSILLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

  Lahjoita keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi ”Syyria”)

  Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita  (valitse lahjoituskohteeksi Syyrian kriisi)


  0 0

  Villähteen asemanseudun kehittämiseksi on avattu verkkokysely, johon voi vastata 3.10.–23.10.2016 välisen ajan. Karttapohjainen kysely löytyy osoitteesta: https://maptionnaire.com/fi/1658. Kyselyn teemat liittyvät pääosin Villähteen asemanseudulla liikkumiseen, mutta myös erilaisten säilytettävien ja kohennettavien paikkojen sekä uusien mahdollisten asuinalueiden osoittamiseen. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia ja se onnistuu niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin. Vastaajien kesken arvotaan kaksi 40 euron arvoista Waltti-matkakorttia.

  Kyselyn tuloksia käytetään hyödyksi Villähteen asemanseudun kaavasuunnittelutyössä. Lisäksi kyselystä saadut tulokset esitellään alkuvuonna 2017 opinnäytetyössä, joka käsittelee mm. asukkaiden kokemuksellisen tiedon merkitystä alueiden suunnittelutyössä. Kyselyn on laatinut Lahden ammattikorkeakoulun 4. vuosikurssin yhdyskuntasuunnittelun opiskelija Tiia Lindqvist yhdessä Lahden kaupungin Maankäyttö ja aluehankkeet -yksikön kanssa.

  Villähteen asemanseutu on tulevina vuosina tärkeä kehityskohde erityisesti potentiaalisten liikenneyhteyksiensä vuoksi. Asemanseudun ympäristöön on tarkoitus kaavoittaa uutta asuinrakentamista alueen luonto- ja kulttuuriarvot huomioiden. Vireillä olevan Villähteen asemanseudun kaavarunkosuunnitteluun toivotaankin nyt paikallista kokemus- ja tietopohjaa, erityisesti lähialueiden asukkailta ja Villähteen juna-asemaa käyttäviltä matkailijoilta. 

  Lisätietoja Villähteen asemanseudun suunnittelusta
  Sanna Suokas, yleiskaavasuunnittelija
  Johanna Palomäki, yleiskaava-arkkitehti
  Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija
  etunimi.sukunimi@lahti.fi

  Lisätietoja kyselyyn tai opinnäytetyöhön liittyen
  Tiia Lindqvist, insinööri (AMK) opiskelija
  etunimi.sukunimi@student.lamk.fi


  0 0

  Euroopassa vierailevat Microsoftin johtajat kertovat asiakkaiden siirtymisestä pilveen, uusista sijoituksista ja pilveen liittyvistä toimintaperiaatteista.

  Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith ovat kertoneet tänään uusia tietoja yhtiön sijoituksista pilvipalveluihin Euroopassa. Nadella kertoi, että Microsoft on yli kaksinkertaistanut pilvikapasiteettinsa Euroopassa viimeisen vuoden aikana ja on sijoittanut yli 3 miljardia dollaria Eurooppaan tähän päivään mennessä. Lisäksi hän ilmoitti, että yhtiö aikoo toimittaa Microsoft Cloud -palveluita myös Ranskan datakeskuksista käsin vuodesta 2017 alkaen. Nämä uudet sijoitukset pilvipalveluihin auttavat asiakkaita tekemään uusia innovaatioita toimialoillaan sekä siirtämään liiketoimintansa pilveen huomioiden samalla eurooppalaiseen tiedon suvereniteettiin, tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen liittyvät tarpeet. Osana sitoumustaan tehdä pilvestä luotetumpi, vastuullisempi ja kattavampi Microsoft on myös julkaissut A Cloud For Global Good -teoksen. Tiedot kerrottiin tänään Dublinissa Nadellan ja Smithin aloittaessa nelipäiväisen vierailunsa Euroopassa, jonka aikana he tapaavat yritysten ja valtioiden johtajia.

  ”Jatkamme merkittäviä sijoituksia pilvi-infrastruktuuriin vastataksemme eurooppalaisten asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kasvavaan kysyntään”, kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Globaalin, luotetun ja älykkään pilvialustan rakentaminen on oleellisen tärkeää missiollemme auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Organisaatioilla Euroopassa ei koskaan ole ollut parempaa aikaa vauhdittaa kasvuaan ja tarttua mahdollisuuksiin Microsoft Cloudin avulla.”

  Pilvi vauhdittaa digitaalista murrosta Euroopassa

  Microsoft on myös esitellyt suunnitelmiaan tarjota Azure-, Office 365- ja Dynamics 365 -pilvipalveluita useista Ranskassa sijaitsevista datakeskuksista käsin. Palvelujen arvioidaan tulevan saataville vuonna 2017. Tällä hetkellä Microsoft tarjoaa asiakkailleen Euroopassa kattavan valikoiman innovatiivisia, paikallisia Microsoft-pilvipalveluita, joiden avulla asiakkaat voivat muuntaa liiketoimintansa digitaaliseksi. Näihin lukeutuvat muun muassa vastikään julkistetut Microsoft Cloud -palvelut Isossa-Britanniassa (Microsoft Azure ja Office 365) ja Saksassa (Microsoft Azure jo saatavissa ja Office 365 suunnitteilla vuoden 2017 alkupuolelle) sijaitsevista datakeskuksista. Jälkimmäinen tarjoaa Euroopassa ensimmäistä kertaa toimitusmallia, jossa asiakkaiden tietoihin pääsyä hallinnoi saksalainen Deutsche Telekomin tytäryhtiö T-Systems International.

  Nämä myös tulevaisuudessa kasvavat sijoitukset, mukaan lukien Alankomaiden ja Irlannin datakeskukset, sekä datakeskukset Itävallassa ja Suomessa, auttavat Microsoftia vastaamaan odotettuun asiakaskysyntään Euroopassa. Sijoitusten avulla Microsoft pystyy myös tarjoamaan eurooppalaisille asiakkailleen yhä parempia mahdollisuuksia organisaatioiden digitalisaatioon pilvipalveluiden avulla ja täyttämään samalla asiakkaiden tietoturvaa ja vaatimustenmukaisuutta koskevat tarpeet mukaan lukien ymmärryksen siitä missä oma data sijaitsee.

  Microsoft Cloud, mukaan lukien Azure, Office 365 ja Dynamics 365, tarjoaa asiakkaille luotetun globaalin infrastruktuurin, johon kuuluu yli 30 toiminnassa olevaa ja 36 julkistettua datakeskusaluetta. Tämä on enemmän kuin millään toisella merkittävällä pilvipalveluiden tarjoajalla Euroopassa ja globaalisti. Sijoitusten ansiosta useammat eurooppalaiset asiakkaat käyttävät Microsoft Cloud -palveluja liiketoiminnan ja arjen digitalisaatioon. Asiakkaita ovat muun muassa:

  • Ison-Britannian puolustusministeriö, joka työllistää noin 250 000 ihmistä, käyttää Microsoft Office 365- ja Microsoft Azure -pilvipalveluita kustannustehokkaiden, modernien ja joustavien tietojenkäsittelypalveluiden toimittamiseksi osana maan hallituksen digitalisaatio-ohjelmaa.
  • Renault-Nissan tekee yhteistyötä Microsoftin kanssa kehittääkseen autoihin uuden sukupolven verkkoon yhdistettyjä palveluita, jotka hyödyntävät Microsoft Azurea asiakaskokemuksen parantamiseksi muun muassa edistyksellisen navigaation, ennakoivan huollon ja ajoneuvokeskeisten palveluiden, auton ominaisuuksien etätarkkailun, ulkoisten mobiilikokemusten ja OTA-päivitysten (over-the-air) avulla.
  • Irlannin kansallinen terveyspalveluiden tarjoaja HSE sijoittaa digitaalisen infrastruktuurin luomiseen parempien terveyspalveluiden ja potilasturvallisuuden saavuttamiseksi. Aloite luo turvallisen pilvi-infrastruktuurin käyttämällä Microsoft Azure-, Office 365- ja Dynamics 365 -palveluita ja mahdollistaa yhden uniikin tunnisteen kaikille potilaille, sähköiset terveystietorekisterit kaikille äideille ja lapsille Irlannissa, yhden laboratoriojärjestelmän, digitaalisen henkilöllisyyden kaikille terveysalan työntekijöille sekä kommunikointivälineitä terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden suhteiden väliseen kehitykseen.
  • ZF, johtava voimansiirto- ja alustateknologioiden sekä aktiivisen ja passiivisen turvallisuusteknologian kehittäjä, ylläpitää deTAGtive-data-alustaansa Saksan Azure-pilvessä Openmatics-brändin alla yhdistääkseen siirrot verkkoon sekä hallinnoidakseen niitä hyödyntämällä julkisten pilvipalveluiden hyötyjä.

  Rakentamassa pilvipalveluja kaikkien hyväksi

  Nadella ja Smith korostivat myös, miten tärkeää on varmistaa, että pilviteknologioiden mahdollistamat innovaatiot hyödyttävät kaikkia ihmisryhmiä, eikä kukaan jää kehityksessä jälkeen. Muutoksen nopeus huolestuttaa ja saattaa aiheuttaa myös haasteita joillekin yksilöille ja yhteisöille. Nadella ja Smith pitivätkin puheessaan tärkeänä sen varmistamista, että pilvipalveluja käytetään globaalisti hyvän tekemiseen. He mainitsivat, että teknologiayhtiöiden, yhteisöjen ja valtioiden pitää tehdä yhteistyötä tämän saavuttamiseksi.

  Panoksena tähän tärkeään keskusteluun Microsoft ilmoitti julkaisseensa kirjan nimeltä Cloud for Global Good, jossa on kuvattu 78 suositusta julkishallinnon päätöksentekoon auttamaan pilviteknologioiden kehittämisessä luotettavammaksi, vastuullisemmaksi ja kattavammaksi. 15 luokkaan jaettujen suositusten aiheita ovat seuraavan sukupolven taidot, turvallisuuden ja yksityisyydensuojan parantaminen digitaalisella aikakaudella, ympäristön kestävä kehitys, yhteisöjen suojaaminen ja paremman tulevaisuuden turvaaminen kaikille lapsille. Kirja tarjoaa konkreettisia ratkaisuehdotuksia esimerkiksi tiedonkulkuhäiriöihin, jotka voivat keskeyttää kriittisiä palveluita, ihmisten suojaamiseen verkkopetoksilta ja julkishallinnon sähköisten palvelujen takaamiseen myös vammaisille käyttäjille.

  ”Pilvitietojenkäsittelyn avulla voidaan potentiaalisesti ratkaista joitakin maailman suurimpia haasteita, mutta kuten kaikki teknologiat, myös pilvi herättää yhteiskunnallisesti tärkeitä kysymyksiä”, totesi Microsoftin lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith. ”Meidän täytyy työskennellä yhdessä rakentaaksemme pilvipalveluita kaikkien hyväksi. Toivomme, kirjassa esittämämme ajatukset auttavat kehittämään pilviteknologiaa ja varmistamaan samalla, että kukaan ei jää kehityksessä jälkeen.”

  Lisätietoja A Cloud for Global Good -teoksesta löytyy osoitteessa http://www.microsoft.com/cloudforgood.

  Keskusteluja asiakkaiden, kehittäjien, startup-yritysten ja päättäjien kanssa ympäri Eurooppaa

  Microsoftin johtajat tapaavat kiertueellaan Dublinissa, Pariisissa, Berliinissä ja Lontoossa eurooppalaisten asiakkaiden, kumppaneiden, kehittäjien ja valtionhallinnon edustajia. Microsoftin johtajat pitävät kussakin kaupungissa keynote-puheita sekä tapaavat paikallisia nuoria. Esimerkiksi Pariisissa he tapaavat DigiGirlz-koodaajia, Dublinissa opettajia ja berliiniläisessä peruskoulussa pakolaislapsia, jotka käyttävät Microsoftin ohjelmia saksan kielen oppimiseen.

   

  Lisätietoja:

  Aki Siponen, teknologiajohtaja, Microsoft Oy, aki.siponen@microsoft.com, p. +358 50 351 2690


  0 0

  Vara-amiraali Otto Henrik Nordenskjöldin elämä oli täynnä meriseikkailuja, ruudin hajua ja poliittista peliä. Tänään julkaistu Amiraali Nordenskjöldin meriseikkailut -teos sukeltaa unohdetun merisankari Nordenskjöldin vaiherikkaaseen elämään sekä 1700-luvun maailmaan.

  Otto Henrik Nordenskjöld purjehti kansainvälisen uransa aikana muun muassa Englannin, Ranskan ja Ruotsin laivastoissa. Amiraali osallistui Senegalin maihinnousuun, Karibianmeren lukuisiin meritaisteluihin ja Yhdysvaltain vapaussodan mittelöihin, mutta uralleen merkittävimmän hetken Nordenskjöld kohtasi Kustaan merisodissa, jossa hän pelasti Kustaa III:n ja tämän veljen, Kaarle-herttuan, maineen estämällä Ruotsin laivaston täydellisen tuhon. Näiden ansioidensa vuoksi Nordenskjöldiä voidaan pitää yhtenä suomalaisen merihistorian tärkeimpänä merkkihenkilönä. 

  Tietokirjailija Raoul Johnssonin kirjoittama teos kertoo laivaston koulutuskäytäntöjen ja uusien tehokkaampien laivojen uutterasta kehittäjästä. Autenttisten kuvausten rinnalla kulkee myös kertomus huolehtivasta veljestä ja pojasta, ja myöhemmin vaimoaan hellästi rakastavasta miehestä.

  Köyhyydestä kuninkaan luottomieheksi

  Johnsson kiinnostui Otto Henrik Nordenskjöldistä kirjoittaessaan Tieto-Finlandia -palkintoehdokkuuteen yltänyttä teosta Kustaa III ja suuri merisota (2010). Hän halusi kertoa tarinan unohduksiin painuneen Nordenskjöldin sitkeistä ponnisteluista kohti Ruotsin laivaston johtavaa asemaa.

  ”On ainutlaatuista, että niin vaatimattomista lähtökohdista kotoisin oleva mies nousi toimintansa ansiosta kuninkaan luottomieheksi”, Johnsson toteaa.

  Ruotsin laivastossa oli vanhojen aatelissukujen vesoja, kun taas Nordenskjöld oli ensimmäisen polven köyhä aatelinen Suomesta. Otto Henrik hakeutui Ruotsin laivastoon ja kadettikoulun jälkeen kauppalaivastoon, koska halusi purjehduskokemusta maailman suurilta meriltä. Häneltä puuttuivat raha, omaisuus ja tarvittavat suhteet – mutta näitä kompensoivat kunnianhimo ja kirkas tavoite.

  Säätiö uskoo tarinoiden voimaan

  Nordenskjöldin elämästä kertova teos avaa John Nurmisen Säätiön uuden mare-meriseikkailusarjan, jossa julkaistaan vetäviä kertomuksia ja henkilötarinoita. Tietokirjan ja lukemisen asemasta on puhuttu paljon viime vuosina.

  ”Uskomme hyvien tarinoiden ja meren vetovoimaan. Säätiö on rohkea merellisen kulttuuriperinnön edistäjä ja mahdollistaja”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt perustelee uuden kirjasarjan aloittamista.

   

  Lisätiedot:

  Asiamies Annamari Arrakoski-Engardt 
  +358 (0)400 477 878 / annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi

  Viestintäjohtaja Tuula Putkinen 
  +358 (0)400 907 809 / tuula.putkinen@jnfoundation.fi

  Tiedottaja Oona Lavonsalo 
  +358 (0)50 434 4879 / oona.lavonsalo@jnfoundation.fi


  0 0

  • Kattavassa suunnitelmassa esitellään avainsitoumukset, jotka lääkeyhtiöt lupaavat toteuttaa vuoteen 2020 mennessä mikrobilääkeresistenssin vähentämiseksi.

  • Suunnitelma on merkittävä virstanpylväs tiellä, joka alkoi teollisuudenalan julistuksesta, jonka yli 100 yhtiötä ja toimialajärjestöä allekirjoittivat Maailman talousfoorumissa tammikuussa 2016.


  NEW YORK, N.Y., 4. lokakuuta 2016 – Ennen Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen (UNGA) korkean tason kokoontumista, jonka aiheena oli mikrobilääkeresistenssi (antimicrobial resistance, AMR), 13 johtavaa lääkeyhtiötä julkistavat tänään uuden suunnitelman, jossa esitetään neljä avainsitoumusta AMR:n vähentämiseksi. Ne toteutetaan vuoteen 2020 mennessä. Sitoumukset noudattavat periaatteita, jotka sovittiin 2016 Maailman talousfoorumissa Davosissa tehdyssä teollisuudenalan julistuksessa aiemmin tänä vuonna, ja ne kuvastavat yhtiöiden aikomusta jatkaa aktiivista panostusta AMR:n vastaiseen taisteluun ympäri maailman. Tämä ennennäkemätön yhteistyö lääkeyhtiöiden välillä on merkittävä virstanpylväs taistelussa AMR:ää vastaan.

  Julkistamalla tämän suunnitelman allekirjoittaneet yhtiöt antavat vahvan osoituksen yhteisestä halustaan voittaa AMR:n edustama valtava uhka yhteiskunnallemme, taloudelle ja kansalaisille. Olemme sitoutuneet työskentelemään mikrobilääkeresistenssin etenemisen pysäyttämiseksi, parantamaan korkealaatuisten antibioottien, rokotteiden ja diagnostiikan saatavuutta, investoimaan tutkimukseen ja kehitykseen ja tekemään yhteistyötä hallitusten ja sidosryhmien kanssa näiden investointien rahoituksen varmistamiseksi.

  Tämä eri erikoisalojen yhtiöistä koostuva ryhmä sitoutuu nimenomaan:
  1. Vähentämään antibioottien tuotannosta ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta, sisältäen yhtiöiden tuotanto- ja toimitusketjujen uudelleenarvioinnin, ja työskentelemään sidosryhmien kanssa yhteisen viitekehyksen luomiseksi antibioottipäästöjen arvioimiseksi ja hallitsemiseksi;

  2. Auttamaan sen varmistamisessa, että antibiootteja annetaan vain niille potilaille jotka todella tarvitsevat niitä. Samalla tiedostetaan, että tämä vaatii monien sidosryhmien yhteistä panosta. Tämä saavutetaan jatkuvalla toimittajien ja potilaiden koulutuksella, yhtiöiden myynninedistämistoimien arvioinnilla, valvontatietojen jakamisella julkisten terveysviranomaisten ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa sekä sidosryhmäyhteistyöllä hallitsemattoman antibioottikaupan vähentämiseksi;

  3. Parantamaan nykyisten ja tulevien antibioottien, rokotteiden ja diagnostiikan saatavuutta, sisältäen työskentelyn sidosryhmien kanssa maailmanlaajuisten terveysjärjestelmien vahvistamiseksi ja saatavuuden pullonkaulojen vähentämiseksi; luomaan uusia liiketoimintamalleja joissa tasapainottuvat saatavuustarpeet, antibioottien oikea käyttö, kattavammat rokotusohjelmat ja riittävät tulot yhtiöille; ja tekemään töitä väärennettyjen ja huonolaatuisten antibioottien yleisyyden vähentämiseksi korkean riskin markkina-alueilla; sekä

  4. Tutkimaan uusia mahdollisuuksia avoimeen yhteistyöhön teollisuudenalan ja julkisen sektorin välillä uusien antibioottien, rokotteiden ja diagnostiikoiden kehittämiseen liittyvissä haasteissa, tunnustaen näiden yhteiskunnalle tuottaman arvon.

  Yhtiöt myös julistavat jatkavansa tukeaan kattavan monen sektorin lähestymistavan löytämiseksi muiden AMR:ään vaikuttavien tekijöiden hallitsemiseksi, kuten ne on määritelty Maailman terveysjärjestön globaalissa toimintasuunnitelmassa, AMR Review -tutkimuksessa, Yhdysvaltain kansallisessa strategia- ja toimintasuunnitelmassa ja juuri julkaistussa Yhdistyneiden kansakuntien AMR:ää käsittelevän korkean tason kokouksen antamassa julistuksessa.

  Kehitystä ei voida saavuttaa ilman kaikkien sidosryhmien yhteisiä ponnisteluja, ja me pyydämme hallituksia tukemaan antibioottien väärän käytön vähentämistä ihmisillä ja eläimillä, valvonta- ja infektionhallintatoimenpiteiden kehittämistä, jatkuvaa uusien antibioottien tutkimuksen ja kehityksen tukemista taloudellisilla ja lainsäädännöllisillä tukitoimilla, sekä sitoutumaan entistä voimakkaammin uuden diagnostiikan kehittämiseen ja käyttöönottoon lääkkeiden liiallisen määräämisen estämiseksi potilaille.

  Yhtiöt tukevat korkean tason ohjausmekanismin perustamista maailmanlaajuisen toiminnan koordinoimiseksi, resurssien käyttöönottamiseksi sekä tavoitteiden asettamiseksi ja niiden edistymisen mittaamiseksi. Me myös otamme mieluusti tervetulleeksi saman tyyppiset sitoumukset muilta AMR:n vastaisen taistelun sidosryhmiltä.


  Lukeaksesi teollisuudenalan suunnitelman kokonaisuudessaan, napsauta tästä.

                                                                           ###


  ALLEKIRJOITTANEET YHTIÖT
  Allergan (NYSE: AGN)
  AstraZeneca (NYSE: AZN)
  Cipla (NSE: CIPLA)
  DSM Sinochem Pharmaceuticals (Euronext: DSM)
  F. Hoffman-La Roche Ltd., Sveitsi (VTX: ROG)
  GSK (NYSE: GSK)
  Johnson & Johnson (NYSE: JNJ)
  Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, Yhdysvallat (NYSE: MRK)
  Novartis (NYSE: NVS)
  Pfizer (NYSE: PFE)
  Sanofi (EURONEXT:SAN, NYSE: SNY)
  Shionogi & Co., Ltd. (TYO: 4507)
  Wockhardt (NSE: WOCKPHARMA)


  LAINAUKSIA TEOLLISUUDENALAN SUUNNITELMASTA

  Tri. Marc Sprenger, Maailman terveysjärjestön mikrobilääkeresistenssisihteeristön johtaja:

  “Otan vastaan nämä sitoumukset lääkeyhtiöiltä ja kiitän heitä heidän tuestaan maailmanlaajuiselle mikrobilääkeresistenssin vastaiselle toimintasuunnitelmalle. Erityisesti toimenpiteet antibioottien tuotannon ympäristövaikutusten vähentämiseksi, hallintatoimenpiteiden lisäämiseksi ja käsikauppa- ja reseptivapaiden antibioottien internetmyynnin minimoimiseksi ovat erittäin hyödyllisiä. Kannustan teollisuudenalaa ja hallituksia voimakkaasti keskinäiseen yhteistyöhön, sillä ainoastaan yhdessä voimme suoriutua mikrobilääkeresistenssin asettamasta haasteesta.”


  H.E. Suurlähettiläs Juan José Gómez Camacho, Pysyvä edustaja Yhdistyneiden kansakuntien organisaatiossa ja Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtajan nimittämä korkean tason mikrobilääkeresistenssikokouksen organisaation ja päätösdokumenttien valmistelija:

  “Huomenna Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous tunnustaa, että AMR on maailmanlaajuinen riski johon tulee vastata maailmanlaajuisesti ja että kaikkien valtioiden tulee toimia yhteistyössä tässä asiassa. Me myös tunnustamme, että AMR on monimutkainen, useita sektoreja koskeva uhka joka vaatii yhteisiä ponnistuksia paitsi hallituksilta, myös eri sidosryhmiltä. Tässä viitekehyksessä olen ylpeä ottaessani vastaan tämän uuden vaiheen, jossa biolääketiedeteollisuus sitoutuu voimakkaasti mikrobiresistenssin torjuntaan.”


  Carlos Moedas, EU:n tutkimus-, innovointi- ja tiedeasioista vastaava komissaari:

  “Otan ilolla vastaan suurten lääkeyhtiöiden jatkuvan sitoutumisen antamaan panoksensa maailmanlaajuisessa lääkeresistenttien infektiosairauksien vastaisessa taistelussa. Euroopan komissio ja Euroopan lääketeollisuuden yhdistysten liitto (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA) loivat vuonna 2012 maailman suurimman julkis-yksityisen kumppanuuden “New Drugs for Bad Bugs” osana Innovatiiviset lääkkeet -aloitetta (Innovative Medicines Initiative, IMI), joka nyt aloittaa työt haasteeseen vastaamiseksi. Olemme sitoutuneet vahvistamaan kumppanuuttamme sekä suurien että pienten lääkeyritysten kanssa.”


  Lordi Jim O’Neill, Mikrobilääkeresistenssitutkimuselimen (Review on Antimicrobial Resistance) puheenohtaja, sanoi:
  “Olen innoissani siitä, että suuret lääkeyhtiöt ovat nyt sitoutuneet entistä vahvemmin antamaan panoksensa maailman vastaukseen lääkeresistenttien infektiotautien luomaan uhkaan. Voimme selviytyä tästä haasteesta ainoastaan hallitusten, kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin tehokkaalla yhteistyöllä. New Yorkissa tällä viikolla julkaistu suunnitelma osoittaa, että yhä useampi lääkeyhtiö suhtautuu asiaan vakavasti – kiitän heitä tästä johtajuuden osoituksesta, ja nyt on aika yhä useampien tämän ja muiden alojen yhtiöiden seurata tätä esimerkkiä.”


  Mark Pearson, OECD:n työllisyys- ja sosiaaliasioiden varajohtaja, sanoi:

  “Tämä on erinomainen aloite kiireellisen ongelman ratkaisemiseksi. Lääkeyhtiöt ovat oikeassa halutessaan estää antibioottien tarpeetonta käyttöä varmistaen samalla niiden saatavuuden kaikille niitä tarvitseville. Odotan mielenkiinnolla tilaisuutta keskustella yhtiöiden kanssa siitä, kuinka näihin tavoitteisiin tulisi pyrkiä.”


  Jeremy Farrar, Wellcome Trust -säätiön puheenjohtaja, sanoi:

  “Lääkkeille resistenttien infektioiden ilmaantuminen on aikamme uhkaavin kansanterveydellinen ongelma. YK:n yleiskokouksen tulee olla käännekohta – sen tulee luoda tarvittava tietoisuus, poliittinen liikevoima sekä nopeat ja yhteiset toimet, jotka tarvitaan lääkeresistenttien infektioiden saamiseksi hallintaan.”

  “Antimikrobisten lääkkeiden varovaisempi käyttö on tärkeä ensiaskel lääkeresistenttien infektioiden määrän kasvun taltuttamiseksi. Näiden lääkkeiden kehittäjinä ja jakelijoina lääkeyhtiöillä on ratkaisevan tärkeä rooli tähän ongelmaan vastaamisessa.” Toivotan nämä vakuutukset tervetulleiksi ja toivon, että ne auttavat teollisuutta selvittämään antimikrobisten lääkkeiden liikakäytön haasteet samalla varmistaen, että ne ovat edelleen saatavilla niille, jotka niitä tarvitsevat.”


  Professori Ramanan Laxminarayan, Sairauksien dynamiikka-, ekonomia- ja politiikkakeskuksen (Center for Disease Dynamics, Economics & Policy, CDDEP) johtaja ja vanhempi jäsen:

  “Nämä lääketeollisuuden sitoumukset ovat maailmanlaajuisten antibioottiresistenssin vastaisten toimenpiteiden olennaisia askelia, jotka ainoastaan teollisuudenala voi ottaa. Se tarkoittaa että sidosryhmät kansalaisjärjestöissä ja hallituksessa voivat tehdä oman osansa varmoina siitä, että toimimme kaikki yhdessä saman päämäärän puolesta. Odotamme innolla yhteistyötä teollisuuden kumppaniemme kanssa kaikissa antibioottien säästäväiseen käyttöön ja saatavuuden lisääntymiseen tähtäävissä toimissa.”


  Johan S. Bakken MD, PhD, FIDSA, Yhdysvaltain infektiosairausyhdistyksen (Infectious Diseases Society of America, IDSA) puheenjohtaja:

  “Infektiosairauksia (infectious disease, ID) hoitavat lääkärit näkevät ensimmäisinä mikrobilääkeresistenssin aiheuttamat valtavat tuhot potilaillemme ja kansanterveydelle. Meillä ei ole tarjota toimivia hoitovaihtoehtoja yhä useammalle potilaalle. IDSA toivottaa tervetulleeksi teollisuudenalan sitoutumisen AMR:n vastaisiin toimiin ja investointeihin kiireellisesti tarvittavien uusien antimikrobisten lääkkeiden, diagnostiikkojen ja rokotteiden tutkimukseen ja kehitykseen. Laaja-alainen julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyö on avainasemassa tehokkaiden ratkaisujen kehittämiseksi AMR:ää vastaan.”

  Allan Coukell, Pew Charitable Trusts -säätiön terveysohjelmien pääjohtaja:

  “Me osoitamme suosiota tänään julkaistuille sitoumuksille, joissa tunnustetaan, että menestyksekäs taistelu antibioottiresistenssiä vastaan vaatii keskittymistä hallintatoimiin, ympäristöystävälliseen käyttöön ja innovaatioon. Avoin yhteistyö tutkimuksen avainkysymysten selvittämiseksi sekä teollisuuden kumppaneiden sitoutuminen lääkkeiden saatavuuden ja viisaan käytön parantamiseen ovat ratkaisevan tärkeitä.”


  TIETOA MIKROBILÄÄKERESISTENSSISTÄ

  1. Mikrobilääkeresistenssi (antimicrobial resistance, AMR) on luonnollinen prosessi, jolla bakteerit ja muut mikrobit kehittävät vastustuskyvyn infektioiden hoidossa yleisesti käytetyille lääkkeille. Mikrobilääkkeisiin kuuluvat antibiootit (jotka toimivat vain bakteereja vastaan), viruslääkkeet, loislääkkeet ja sienilääkkeet. Riippumaton AMR-tutkimusryhmä, jota johtaa ekonomi, lordi Jim O’Neill, arvioi vuonna 2014, että ilman tehokkaita maailmanlaajuisia toimia AMR:n yleistyminen voi vaatia 10 miljoonaa ihmishenkeä vuodessa vuoteen 2050 mennessä ja aiheuttaa 100 000 miljardin kumulatiiviset vahingot maailmantaloudelle.

  2. Antibioottiresistenssin yleistyminen on erityisen vakava uhka modernille terveydenhuollolle. Tarvitsemme tehokkaita antibiootteja yleisten infektioiden hoidossa ja varmistamaan, että muut lääketieteelliset toimenpiteet (kuten kirurgia tai syövän hoidossa käytetty kemoterapia) voidaan suorittaa rutiininomaisesti ja turvallisesti. Tieteelliset, lainsäädännölliset ja kaupalliset haasteet ovat kuitenkin aiheuttaneet sen, että uusien antibioottien kehitys ei viime vuosikymmeninä ole pysynyt antibioottiresistenttien infektiosairauksien leviämisen tahdissa. Samaan aikaan ongelmana on antibioottien ja muiden mikrobilääkkeiden väärinkäyttö eläimille ja ihmisille useimmissa osissa maailmaa – mikä kiihdyttää lääkeresistenssin kehittymistä – ja edullisten antibioottien huono saatavuus muilla alueilla.


  DAVOSIN JULISTUS

  1. 21. tammikuuta 2016 julkaistiin Lääke-, bioteknologia- ja diagnostiikkateollisuuden julistus mikrobilääkeresistenssin torjumiseksi (Declaration by the Pharmaceutical, Biotechnology and Diagnostics Industries on Combating Antimicrobial Resistance) Maailman talousfoorumissa järjestetyssä tapahtumassa Davosissa, Sveitsissä.
  2. Julkaisuhetkellä tammikuussa 2016 sen olivat laatineet, hyväksyneet ja allekirjoittaneet maailmanlaajuisen lääke-, diagnostiikka- ja bioteknologiateollisuuden 85 yhtiötä ja yhdeksän teollisuuden järjestöä. 1. maaliskuuta 2016 mennessä yhteensä 98 yhtiötä ja 11 teollisuuden järjestöä 21 eri maasta ovat allekirjoittaneet julistuksen.
  3. Julistuksessa allekirjoittaneet yritykset kutsuvat hallitukset työskentelemään kanssaan uusien vaihtoehtoisten markkinarakenteiden kehittämiseksi, joilla aikaansaadaan luotettavammat ja kestävämmät markkinat antibiooteille, sekä osoittamaan määrärahoja niiden luomiseen. Näitä mekanismeja tarvitaan sopivien kannustimien luomiseksi yhtiöille (yhdessä antibioottien säästävään käyttöön tähtäävien suojatoimien kanssa), jotta ne investoisivat tutkimukseen ja kehitykseen ja selviytyisivät antibioottien löytämiseen ja kehitykseen liittyvistä valtavista haasteista. Näihin sisältyvät mekanismit joilla varmistetaan, että antibioottien hinnoittelu vastaa soveltuvissa tapauksissa paremmin niiden antamia etuja, sekä uudet maksumallit, jotka vähentävät antibiootin voitollisuuden ja sen myyntimäärän välistä yhteyttä. Olennainen osa näitä malleja on yhtiöiden vähentynyt myynninedistämisen tarve.


  MEDIAYHTEYSTIEDOT

  Allergan
  Mark Marmur
  Mark.Marmur@Allergan.com
  +1 862-261-7558

  Cipla
  Pallavi Golar
  pallavi.golar@cipla.com
  +91 9833641788

  DSM Sinochem Pharmaceuticals
  Alice Beijersbergen
  alice.beijersbergen@dsm-sinochem.com
  +31 682357956

  GSK
  Eleanor Bunch
  eleanor.x.bunch@gsk.com
  +44 208 047 5502

  Johnson & Johnson
  Seema Kumar
  skumar10@its.jnj.com
  + 1 (908) 405-1144

  Merck
  Pamela Eisele
  pamela_eisele@merck.com
  + 1 267 305 3558

  Novartis
  Eric Althoff
  Eric.althoff@novartis.com
  +1 212-830-2408, +1 646-438-4335

  Pfizer
  Allyanna Anglim
  Allyanna.anglim@pfizer.com
  +1 (212) 733 4945

  Roche
  Ulrike Engels-Lange
  ulrike.engels-lange@roche.com
  +41 61 688 88 88

  Sanofi
  Kyra Obolensky
  kyra.obolensky@sanofi.com
  +33 1 53 77 46 46

  Shionogi
  Yoshimasa Kyokawa
  yoshimasa.kyokawa@shionogi.co.jp
  +81-6-6209-7885

  Wockhardt
  Prem Singh
  PremS@wockhardt.com
  +919321322894

  SAFI.SA.16.09.0432


  0 0

  Kauppojen aukiolot vapautuivat vuodenvaihteessa. Kuinka laajasti uusia aukioloaikoja on kokeiltu? Onko vähittäiskaupan kilpailu lisääntynyt? Kokevatko kuluttajat ajankäyttönsä helpottuneen?

  Kaupan liitto esittelee tiistaina 11.10. selvityksen, jossa ensimmäistä kertaa tarkastellaan kauppojen aukiolon vaikutuksia. Selvitys perustuu otospohjaiseen kuluttajakyselyyn, palautelaitteilla kerättyyn asiakaspalautteeseen ja yrityskyselyyn.

  Selvityksen päätuloksia esittelee liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

  Tilaisuudessa tuloksia kommentoi myös Kaupan liiton hallituksen puheenjohtaja, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

  Aika: Tiistaina 11.10. kello 12

  Paikka: Messukeskus, Kokoustamo, sali 209, Messuaukio 1, Helsinki

  Tilaisuudessa on lounastarjoilu.

  Lisäksi median edustajilla on mahdollisuus osallistua samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävään Kauppa 2017 -tapahtumaan. Kaupan liiton ja sen jäsenliittojen suurtapahtuma on näyteikkuna suomalaisen kaupan kehitykseen ja kansainvälisiin trendeihin.

  Tapahtumassa alan kiinnostavimmat henkilöt kertovat tulevaisuuden menestystekijöistä ja strategioista.

  Miten houkutella kaikkein kiinnostavimpia kuluttajia ja pitää heidät asiakkaina? Hollantilaisen markkinatutkimusyhtiön Motivaction toimitusjohtaja Pieter Paul Verheggen kertoo, miten arvot ohjaavat kuluttajien käyttäytymistä.

  Tilaisuudessa kuullaan myös muun muassa elinkeinoministeri Olli Rehnin näkemyksiä, miten edistää kannattavaa kauppaa ja kestävää kasvua Suomen taloudessa.

  Tapahtuman rinnakkaisseminaareissa kerrotaan esimerkiksi, miten perinteisiä brändejä kehittämällä voidaan luoda uutta kasvua. Tarinansa kertovat Finlaysonin Jukka Kurttila, Tokmannin Heikki Väänänen ja Lidlin Timo Hansio.

  Verkkokaupan rinnakkaisseminaarissa taas kuullaan, miten suomalaiset Reima, Suunto ja Finnish Baby Box ovat onnistuneet saavuttamaan verkossa kansainvälistä menestystä.

  Tutustu tästä koko Kauppa 2017 -tapahtuman ohjelmaan. 

  TERVETULOA!

  Ilmoittautumiset:

  henna-katriina.tuominen(at)kauppa.fi

  Lisätiedot:

  Tiedottaja Henna-Katriina Tuominen, henna-katriina.tuominen(at)kauppa.fi, p. 040 587 2585

  Viestintäjohtaja Pia Pere-Vanhanen, pia.pere-vanhanen(at)kauppa.fi, p. 040 867 1708

   


  0 0

  Danske Bank Plc has decided to lower the Danske Bank Prime interest rate by 0.10 percentage points to 0.70 per cent as of 21 October 2016.
   
  This decision is based on the decline of market interest rates. The Danske Bank Prime interest rate is used as a reference rate for deposits and housing loans.
   
  For further information:
  Risto Tornivaara, CEO, Danske Bank Plc, tel. +358 (0)10 546 6675


  0 0


  Danske Bank Abp har beslutat att sänka Danske Bank Prime -räntan med 0,10 procentenheter till 0,70 procent från och med den 21.10.2016.
   
  Detta beslut grundar sig på att marknadsräntorna har sjunkit. Danske Bank Prime -räntan används som referensränta för både insättningar och bolån.
   
  Tilläggsinformation:
  Risto Tornivaara, verkställande direktör, Danske Bank Abp, tfn 010 546 6675


  0 0

  Danske Bank Oyj on päättänyt laskea Danske Bank Prime -korkoa 21.10.2016 lukien 0,10 prosenttiyksikköä 0,70 prosenttiin.

  Päätös perustuu markkinakorkojen laskuun. Danske Bank Prime on viitekorkona sekä talletuksissa että asuntolainoissa.

  Lisätietoja:
  Risto Tornivaara, toimitusjohtaja, Danske Bank Oyj, puh. 010 546 6675


  0 0

  Laivojen kapyyseissa on sattunut ja tapahtunut kautta aikojen. John Nurmisen Säätiön kustantama Kampelaa ja kadonneita luumuja -teos kertoo yhdeksän eri aikakausille sijoittuvaa ruoka-aiheista meritarinaa.

  Juha Ruusuvuoren kirjoittama teos sivuaa tarinoissaan maailmanhistoriaa, eri aikakausien politiikkaa, taloutta sekä tietenkin myös vähän rakkautta. Kirjassa seikkailee värikäs kavalkadi erilaisia hahmoja – mukaan mahtuu muun muassa 1300-luvun merirosvoja, tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöld, natsismia ihannoiva professori ja tsaari Aleksanteri III. Hahmojen käymät keskustelut on sijoitettu historiallisiin aluksiin perustuville laivoille.

  Kampelaa ja kadonneita luumuja onkin siitä erikoinen teos, että se sekoittaa faktaa ja fiktiota – historiaa ja kaunokirjallisuutta. Vaikka tapahtumat ovat kuvitteellisia ja teksti perustuu kaunokirjalliseen tarinankerrontaan, merkittävä osa tarinoissa esiintyvistä henkilöhahmoista ja lavoista perustuu todellisiin historiallisiin faktoihin.

  ”Se, millä tavalla fiktiivinen tarina on yhdistetty niin sanottuun reaalitodellisuuteen ja historiaan, oli tässä kirjassa mielenkiintoinen haaste. On jännittävää nähdä, miten tarinankerronta otetaan vastaan. Kustantaja toimi hienosti, kun lähti tekemään rohkeasti tällaista aika erikoista yhdistelmää. Ei haluttu tehdä perinteistä tietokirjaa, vaan tuoda peliin jotakin uutta”, kirjailija Juha Ruusuvuori kuvailee.

  Laiva-intoilijoiden iloksi tarinoita on rikastettu lisäämällä niiden yhteyteen faktaosuudet ja kuvitukset kirjassa esiintyvistä aluksista. Lukijat, jotka tuntevat merihistoriaa, pystyvät nappaamaan fiktiivisen tarinan seasta sellaisia henkilöitä ja laivoja, jotka ovat todellisuudessa olleet olemassa. Tämä luo lisää mielenkiintoa lukemiseen.

  Mukana merellisten perinneherkkujen reseptit

  Historiaan pohjautuvien henkilöhahmojen, hauskojen tarinoiden ja mielenkiintoisten laivafaktojen lisäksi kirja sisältää tarinoista tuttuja reseptejä. Mukaan mahtuu muun muassa merellisen perinneherkun, lapskoussin, resepti. Kampelaa ja kadonneita luumuja ei kuitenkaan ole varsinainen reseptikirja, vaan ruokaohjeet toimivat eräänlaisena tarinoiden mausteena.

  ”Kirja on tehty sellaisille ihmisille, jotka harrastavat merihistoriaa tai rakastavat muuten vain merta ja hyvää ruokaa,” Ruusuvuori kertoo.

   

  Lisätiedot:

  Asiamies Annamari Arrakoski-Engardt
  +358 (0)400 477 878 / annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi

  Viestintäjohtaja Tuula Putkinen
  +358 (0)400 907 809 / tuula.putkinen@jnfoundation.fi

  Tiedottaja Oona Lavonsalo
  +358 (0)50 434 4879 / oona.lavonsalo@jnfoundation.fi

  Kirja on saatavilla kirjakaupoissa sekä tilattavissa John Nurmisen Säätiön verkkokaupasta: http://jnsshop.fi/tuote/a/9789529745487


older | 1 | .... | 282 | 283 | (Page 284) | 285 | 286 | .... | 526 | newer